Pravilnik o zasebnosti

S tem pravilnikom o zasebnosti vam želimo pomagati razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete, saj cenimo vašo zasebnost in varnost.

Ne glede na to, ali obiščete našo spletno stran, našo stran na socialnih omrežjih ali pa rezervirate sobo, želimo, da nam zaupate pri obdelovanju vaših osebnih podatkov, saj menimo, da je to ključno za kakovosten in dolgotrajen odnos z našimi strankami.

Ta pravilnik, skupaj s splošnimi pogoji in ostalimi dokumenti, ki se nanje nanašajo, so podlaga za obdelavo vseh vaših osebnih podatkov, ki jih pridobimo od vas, ko uporabljate naše izdelke ali storitve ozirome stopite z nami v stik na drug način, zato prosimo, da si dokument pozorno preberete, da boste lažje razumeli obdelavo vaših osebnih podatkov. Če se s tem pravilnikom ne strinjate, naših storitev ne uporabljajte ter ne stopajte v stik z našim podjetjem.

Z rezervacijo sobe na naši spletni strani ali na drugih spletnih straneh, ki jih upravlja družba Alpinia, turistično podjetje, d.o.o., sprejmete in soglašate z obdelovanjem osebnih podatkov, opisanimi v tem pravilniku. Poleg tega jamčite, da so vse osebe, katerih osebne podatke nam posredujete v zvezi s svojo rezervacijo, seznanjene s tem pravilnikom ter sprejemajo in soglašajo z obdela osebnih podatkov opisanimi v tem pravilniku ter so pripravljene na zhtevo informacijskega pooblaščenca podati dokazilo svoje privolitve.

V skladu z zakonom, ki ureja področje varovanja osebnih podatkov (v nadaljevanju Zakon), ter Splošno uredbo o varstvu podatkov 2016/679 (v nadaljevanju GDPR), s podatki upravlja Alpinia, turistično podjetje, d.o.o. (v nadaljevanju Alpinia, mi, upravljavec).


Podatki, ki jih zbiramo

Podatki, ki nam ji zaupate: Zbiramo podatke, ki jih pridobimo neposredno od vas, ali jih dobimo s strani našega partnerja, ko opravi rezervacijo za naše storitve ali nastanitve pri nas za vas. Podatki, ki jih pridobimo v okviru rezervacije ali vaše nastanitve, lahko vključujejo:

  • vaše ime, priimek, elektronski naslov, domači ali poslovni naslov, telefonsko številko, narodnost, datum in kraj rojstva, vrsta in števlika osebnega dokumenta in podatke o plačilni kartici,
  • informacije o nastanitvi, preferencah in specifičnih zahtevah med nastanitvijo, kot so želje glede nastanitve (npr. soba za kadilce), vegetarijanski meni, alergije, želje glede postelje, vzglavnikov itd.

V kolikor nam v okviru rezervacije posredujete podatke o drugih osebah, kot na primer družinskih članih, prijateljih, vas prosimo, da so slednje seznanjene s tem pravilnikom ter sprejemajo in soglašajo z obdelavo podatkov opisanimi v tem pravilniku in so pripravljene na zahtevo informacijskega pooblaščenca podati dokazilo svoje privolitve.

Podatke, ki jih pridobimo od drugod: Podatke o vas pridobivamo tudi s strani drugih oseb, podjetij, turističnih agencij, spletnih portalov, ki niso naša last, oseb, ki rezervacijo opravijo v vašem imenu (na primer družinski član, predstavnik podjetja), vaš zaposleni, ali druga oseba oziroma podjetje. O vas lahko poizvemo tudi od naših partnerjev ali letalskih družbah, kot na primer o vašem točnem prihodu, da vas lahko pričakamo in uredimo vse potrebno v zvezi z vašim prihodom. Vaše podatke lahko pridobimo tudi s socialnih omrežjih, predvsem kadar komentirate na naših socialnih omrežjih ali napišete komentar o nas na socialnih omrežjih. Slednje podatke zbiramo z namenom, da izboljšamo naše storitve do vseh naših strank.

Avtomatsko: podatke zbiramo tudi avtomastko, ko obiščete našo spletno stran ali naše socialne profile. V tem primeru zbiramo predvsem podatke o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki (Google Analytics pred shranitvijo podatkov odstrani zadnji zlog naslova IP, kar pomeni, da vašega naslova IP ni mogoče povezati z drugimi podatki, ki jih ima Google; več si lahko preberete v ). Slednje zbiramo z namenom izboljšati funkcionalnost ter uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Hkrati pa take podatke lahko uporabimo za namene definiranja trenda, statistike, da vam lahko na tak način prikažemo stvari, ki vas resnično zanimajo. Več informacij o tem lahko najdete v Politiki piškotkov.

Varnostno-tehnični ukrepi: Med vašim bivanjem v našem objektu izvajamo varnostno-tehnične ukrepe, kot je videonadzor v javnih prostorih objekta, s katerim vas lahko snemamo, da bi zaščitili vas in vaše premoženje, ostale goste in njihovo premoženje ter naše zaposlene in njihovo premoženje. Varnostno-tehničnih ukrepov, ki obstajajo v našem objektu, ni mogoče ne izvajati na zahtevo posameznega gosta.


Namen zbiranja podatkov

Vaše podatke bomo primarno uporabljali za namene izpolnitve storitve iz rezervacije, tj. zagotavljanje namestitve ali drugih aktivnosti, ki jih boste oddali, ter izpolnitev zakonskih zahtev v povezavi s tem. To lahko med drugim vključuje pošiljanje potrditvenega elektronskega sporočila, pošiljanja vprašalnika glede zadovoljnosti z namestitvijo in drugih stvari, povezanih z namestitvijo.

Občasno, ko imamo vaše privoljenje ali kadar je to dovoljeno na podlagi zakona, vam bomo posredovali elektronska sporočila z marketinško vsebino (npr. o produktih oziroma storitvah, za katere mislimo, da bodo zanimive za vas). 

Vaše podatke, skupaj s podatki drugih gostov, bomo uporabili za ugotovitev trendov in statistik, ki nam bodo pomagali pri ocenjevanju in izboljšanju naših produktov oziroma storitev, načrtovanju novih aktivnosti in lokacij ter druge marketinške raziskave.

Nenazadnje pa bomo vaše podatke uporabili tudi za zavarovanje naših legitimnih poslovnih interesov in pravic, kadar smo to primorani storiti v povezavi s pritožbami, funkcijami spremljanja skladnosti ter regulativnimi in revizijskimi nameni in v primeru razkritij o prevzemu, združitvi ali prodaji podjetja.


Marketing

Vaše podatke bomo uporabili tudi za izvajanje marketinških storitev, predvsem občasno (ne več kot enkrat mesečno) pošiljanje elektronskih sporočil s posebno ponudbo, dodatnimi ugodnostmi in novostmi, ki jih ponujamo našim strankam, kadar bomo za to imeli vaše privoljenje.

Razkrivanje vaših osebnih podatkov

Vaše podatke lahko posredujemo:

  • pooblaščenemu osebju podjetja Alpinia za izvajanje pogodbe oziroma storitev, katere ste pri nas rezervirali,
  • družbam, ki so del Alpinie, da bi te lahko nemoteno delovale in zagotavljale storitve,
  • izbranim tretjim osebam oziroma poslovnim partnerjem, dobaviteljem, podizvajalcem (znotraj Evropske gospodarske skupnosti), da bi ti lahko nemoteno izvajali storitve namestitve ali druge rezervacije, v katere smo vstopili z njimi ali z vami, kot na primer IT specialistom in ponudnikom programskih rešitev ter drugim partnerjem, ki nam pomagajo pri zagotavljanju najboljših storitev. Z njimi bomo delili podatke na podlagi vaše rezervacije, privoljenja ali zakonske podlage. Prav tako vaše podatke lahko zaupamo tudi poslovnim partnerjem za namen marketinških aktivnosti.

Pri izbiri tretjih oseb, s katerimi delimo vaše osebne podatke, se pri Alpinii striktno držimo vseh varnostnih ukrepov ter preverjamo, če je poslovanje organizacij, ki jim predajamo podatke, v skladu z zakonodajo o varovanju zasebnosti.

Vaše podatke lahko razkrijemo izbranim tretjim osebam: 

  • če prodamo ali kupimo podjetje ali premoženje; v tem primeru lahko razkrijemo vaše osebne podatke morebitnemu prodajalcu ali kupcu tega podjetja ali premoženja,
  • če smo dolžni razkriti ali posredovati vaše podatke zaradi izpolnjevanja pravnih obveznosti ter drugih sporazumov; ali za namen zaščite pravic, lastnine ali varnosti Alpinie, strank ali drugih. To vključuje tudi izmenjavo informacij z drugimi podjetji in organizacijami za namen zaščite pred goljufijo ter zmanjšanja kreditnega tveganja.

Pri Alipini se zavedamo pomembnosti vaših osebnih podatkov, zato zadevo jemljemo resno in v zvezi s tem delujemo zelo previdno. Podatke tako posredujemo le partnerjem, ki zagotavljajo zaščito vaših podatkov. Hrakti podatkov ne posredujemo nikomur, niti tretjim osebam ali mednarodnim organizacijam, razen če tega nismo dolžni storiti, da bi zadostili zakonskim obveznostim ali zahtevam vladnih oz. nadzornih teles ali izpolnili svoje pogodbene obveznosti, pri katerih smo od posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, pridobili dovoljenje za tovrstne aktivnosti. Če želijo vladne ali nadzorne institucije od nas pridobiti podatke, morajo to storiti po zakonsko predpisani poti ter pridobiti ustrezne in zavezujoče odločbe. Slednje bomo pri Alpinii preučili ter v primeru, da bodo po svoji vsebini ali zahtevah preširoko ali neprimerno zastavljene, zavrnili.

Razen če zakon to prepoveduje ali če v povezavi z uporabo Alpinijino storitev obstaja upravičen sum kaznivih dejanj, bomo stranke o vsakršni nameri posredovanja njihovih kontaktnih podatkov vnaprej obvestili, da bodo po potrebi lahko poiskale ustrezno pomoč ter zaščitile podatke pred razkritjem.

Prav tako se zavedamo resnosti prenosa podatkov izven EEA. Zato se zavezujemo, da podatkov ne bomo posredovali izven EEA, razen v kolikor ta država prav tako zagotavlja zadovoljiv nivo zaščite in ustezne varnostne mehanizme in pod pogojem, da zagotavljajo pravice posameznikom in zakonsko odgovornost do posameznikom.


Podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov

Vaše podatke zbiramo v skladu zakonom in drugimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, ter Splošno uredbo. Tako podatke obdelujemo takrat, ko imamo za to ustrezno podlago, kar vključuje:

  • soglasje, dano z vaše strani,
  • podatke potrebujemo za realizacijo pogodbe, ki ste jo sklenili z nami, oziroma storitev, ki ste jih pri nas rezervirali, kamor spada zagotavljanje nastavitve in s tem povezanimi drugimi storitvami ali produkti,
  • podatke potrebujemo zaradi izpolnjevanja zakonskih zahtev,
  • uporabi podatkov za zagotavljanje legitimnega interesa kot gospodarske družbe, kamor med drugim štejemo operativne naloge, izboljšanje naših storitev, informiranje naših strank o naših storitvah oziroma produktih ter s tem povezanim ugodnostmi.


Trajanje hrambe

Vaše podatke hranimo skladno z zakonskimi roki. V primeru, da podatke pridobimo na podlagi vašega soglasja, jih hranimo za čas veljavnosti slednjega, sicer pa sledimo omejitvam, ki jih predpis za določen namen in zakonsko podlago nalaga. V primeru rezervacije, ki imajo status pogodbe, to pomeni, da podatke hranimo pet let, po poteku te dobe pa jih izbrišemo, medtem ko podatke s področja računovodstva hranimo 10 let po izdaji računa, s tem pa tudi osebne podatke, ki jih ti vključujejo.

Vaše pravice

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate na podlagi predpisov določne pravice, ki jih lahko preverite in uveljavite tako, da nas kontaktirate na info@alpinia-group.si. Sem spadajo naslednje pravice:

  • pravica do zaščite osebnih podatkov, 
  • pravica do informacije, katere podatke o vas hrani Alpinia, 
  • pravica do dostopa do teh podatkov ter njihovega spreminjanja in dopolnjevanja, 
  • pravica do omejitve obdelave podatkov, 
  • pravica do izbrisa vaših podatkov (pri čemer smo omejeni z zakonskimi zahtevami),
  • pravica do prenosa podatkov tretjim osebam,
  • pravica do tega, da ste v primeru kršitev varnostnih ukrepov, ki bi utegnila poseči v vaše pravice glede zasebnosti in ogroziti vaše podatke,
  • pravica do zavrnitve uporabe vaših podatkov v marketinške namene.

V kolikor mislite, da ste bili žrtev kršitve določil, je vaša pravica, da se v zvezi s tem pritožite na ustrezno nadzorno ustanovo, v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.


Varnost osebnih podatkov

Za varstvo vaših osebnih podatkov uporabljamo različne ukrepe, da prepričamo vdor, izgubo, nepooblaščeno oziroma nedovoljeno uporabo ali uničenje. Te varnostni ukrepi med drugim vključujejo shranjevanje podatkov v kriptirani bazi, zaščita naših informacijskih sistemov s protivirusnimi programi in požarnim zidom.

Prenos vaših osebnih podatkov

Vaši podatki se hranijo v podatkovnih bazah znotraj EU in se posledično podvrženi zagotavljanju ustrezne varnosti in pravic skladno s Splošno uredbo. V kolikor smo primorani podatke posredovati zunaj EU, to storimo le v primereu kadar ta država prav tako zagotavlja zadovoljiv nivo zaščite in ustezne varnostne mehanizme in pod pogojem, da zagotavljajo pravice posameznikom in zakonsko odgovornost do posameznikom.

Spremembe pravilnika o zasebnosti

Vsakršne spremembe pravilnika o zasebnosti bodo objavljene na tej strani in, kadar je to primerno, sporočene po e-pošti. Prosimo, da večkrat preverite to stran za posodobitve in spremembe pravilnika o zasebnosti.

Ostale spletne strani

Naša spletna stran lahko občasno vsebuje povezave do in s spletnih strani naših partnerskih omrežij, oglaševalcev ali podružnic. Če sledite povezavi na katero od teh spletnih strani, prosimo, da upoštevate, da imajo te spletne strani lahko vsaka svoj pravilnik o zasebnosti, ter da ne sprejemamo nobene odgovornosti ali obveznosti za te pravilnike. Preden tem spletnim stranem posredujete kakšne koli osebne podatke, prosimo, da preverite njihove pravilnike.

Kontakt

Vprašanja, komentarji in prošnje glede tega pravilnika o zasebnosti so zmeraj dobrodošli ter jih lahko naslovite na elektronski naslov info@alpinia-group.si.